Behind the camera: Time2care

Det ligger en hel del förberedelse och tanke bakom en fotografering då ett företag tar fram bilder som ska profilera sitt varumärke. Här är en inblick "behind the camera" inför och under Time2cares imagefotografering. 

Ett bildspråk tas ofta fram i samband med företagets grafiska profil och är inte allt för sällan en bärande del av ett varumärkes visuella identitet. När en fotograf kontrakterats och känslan i bilderna är genomarbetade är det många detaljer som ska på plats för att få ett effektivt arbete för alla inblandade under fotodagarna. Plats eller platser ska väljas,  rekvisita listas och ordnas fram, modeller säkras upp, körschema sättas, i vissa fall exakta bildsekvenser samt eventuella tillstånd eller praktiska detaljer förberedas.

Företaget Time2care hyr ut massagestolar, genom regelbunden massage och återhämtning bidrar de till att fler individer kan vara långtidsfriska och produktiva. Tillsammans med formgivarna på Lemaun hade vi landat i att bilderna ska kännas trygga och professionella, kvalitétsbilder som speglar den höga kvalitén på den faktiska produkten. Stolen sattes i moderna miljöer som är lätta för den tilltänkta målgruppen att relatera till.

I förberedelserna valdes location till imagebilder för kontor, omsorg och industri. Rekvisita för olika målgruppsanpassade detaljbilder i form av fötter i massagestolen. Just denna gång hade projektledaren missat den lilla detaljer med modeller (bakläxa till mig, Sara) och fick ställa upp som fot-modell själv. Modeller till imagebilderna löste sig fint bland annat med hjälp av tillmötesgående industriarbetare på JP Industri där vi fotade de coola industribilderna. 


Slutresultat

Time2care_JP0232JENS BLIXTH_1200x900

Massage för medarbetare med Time2care. Massagestol ger återhämtning för industriarbetare, Time2care. Återhämtning med massage för medarbetare inom barnomsorg, Time2care.

Team: Fotograf  Jens Blixth, Lemaun och Sara Carlemår.

Är du nyfiken på den bakomliggande strategin, kontakta mig.

Leave a Comment