Behind the camera: Octowood

En inblick "behind the camera" då Octowood fotograferade imagebilder i vackra autentiska miljöer hos sina kunder i Skåne och Norska Haugesund. Sara projektledde arbetet och assisterade på plats.  


Det ligger en hel del förberedelse och tanke bakom då ett företag tar fram bilder som ska profilera sitt varumärke. Ett bildspråk tas ofta fram i samband med företagets grafiska profil och är inte allt för sällan en bärande del av ett varumärkes visuella identitet. Företaget Octowood som producerar och säljer åttkantiga trästolpar har med omsorg påbörjat och investerat i sin bank av imagebilder. En kommunikationsidé och kommunikativt uttryck arbetades fram tillsammans med Panama Studios och Fotograf Peter Carlsson.  Autentiska bilder i miljö hos Octowoods slutkunder skulle lyfta fram produkten på rätt sätt och som den premiumprodukt det är. 

Location valdes med omsorg. 2018 fotades bilder i hästmiljö på Flyinge, en av Svenska hästnäringens tre riksanläggningar samt Västra Hoby Stuteri. Därefter fotograferades äppelodlingar i Kivik och stolpen in action hos fårfarmare i Haugesund längs det norska kustbandet.

Sara projektledde fotograferingarna och det var många detaljer som behövde falla plats för att få ett effektivt arbete för alla inblandade under fotodagarna. Modeller ska säkras upp, körschema sättas, tänka igenom exakta bildsekvenser, ordna tillstånd och modellavtal, rekvisita listas och ordnas fram, boka resor och andra praktiska detaljer förberedas.

Dagarna som sådana och slutresultatet blev fantastiskt. Som guldkant var det en flickdröm för hästtjejen Sara att i jobbsammanhang besöka de fantastiska hästmiljöerna i Skåne.

Octowood_IMG_2238  Octowood_IMG_2242

Octowood_IMG_2312

Octowood_IMG_2075

Octowood_IMG_3192

 

Slutresultat

Octowood-paddock på Flyinge.

Octostolpar kring fårhage i Haugesund, Norge.

Team: Fotograf Peter Carlsson, Panama Studio och Sara Carlemår.

Är du nyfiken på den bakomliggande strategin, kontakta mig.

Leave a Comment